"Si el diàleg no és possible no renunciarem al nostre full de ruta, hem de ser ferms". Aquest és l'advertiment que ha fet el conseller d'Interior, Joaquim Forn, en una entrevista a RAC1, on per altra banda ha volgut deixar clar que la primera "estratègia és la del diàleg i no la modificarem".

El conseller ha parlat de la detenció dels presidents d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'ANC, Jordi Sànchez, però ha apel·lat a la calma: "En un conflicte poden passar aquestes coses i ha de primar la serenor perquè la nostra obligació és seguir treballant en el que creiem".

En la mateixa línia ha subratllat que el fet que es plantegin seguir amb l'estratègia del diàleg no vol dir que no estiguin indignats, Forn assegura que creuen en el diàleg i no només ho fan "perquè és el que ens recomana Europa".

Fiscal Maza

Seguint amb l'empresonament dels líders de les entitat sobiranistes, el titular d'Interior ha volgut recordar que al fiscal Maza "algú li dona les ordres, per damunt seu hi ha un ministre, i per damunt un president". "Maza hi és perquè algú l'ha posat allà", ha insistit responent a la pregunta de si l'Estat pressiona perquè es dictin aquestes mesures.

Els Mossos

També hi ha hagut temps per parlar de la possible aplicació de l'article 155 i quines conseqüències tindria pels Mossos d'Esquadra. Joaquim Forn ha lamentat que Pérez de los Cobos no sigui "una persona dialogant", i ha exposat que els recents empresonaments no faciliten que s'estableixi el diàleg".

Per altra banda, ha indicat que el major Trapero no té cap mena d'intenció de dimitir i que compta amb el suport i la confiança del Govern i la societat".