La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha defensat la legalitat de les ponències conjuntes que serviran per redactar les tres lleis de la desconnexió, després que el PSC ha presentat un recurs d'empara al Tribunal Constitucional per demanar-ne l'anul·lació. En aquest sentit, C's i PP també tenen intenció de recórrer a l'alt tribunal la decisió de la Mesa del Parlament. No obstant això, Forcadell creu que aquests recursos "no prosperaran". 

"Estan en tot el dret de fer-ho, absolutament, només faltaria, encara que nosaltres considerem que no prosperaran. Aquestes ponències compleixen el reglament i són absolutament legals", ha assegurat. Cal recordar, però, que els lletrats de la cambra van emetre un informe que qüestionava la fórmula de la ponència conjunta, ja que no hi ha consens previ entre tots els grups per tramitar les lleis. En aquest sentit, Forcadell argumenta que els informes dels lletrats són jurídics, però llavors "les decisions que s'han de prendre són polítiques", i que JxSí va fer valer la seva majoria a la Mesa per continuar endavant amb la tramitació. 

Per altra banda, la presidenta de la cambra desitja que C's, PSC, PP i CSPQ reconsiderin la decisió de no acudir a les ponències. "M'agradaria que hi fossin, les ponències són una fulla en blanc". No obstant, aquests tres grups ja han deixat ben clar per activa i per passiva que no hi participaran.