Després d'un llarg silenci, Carme Forcadell reapareixerà aquesta tarda en un acte en una compareixença solemne dels presidents del Parlament amb motiu del quarantè aniversari de la restitució d'aquesta institució, segons ha avançat RAC1.

En aquest acte, es preveu que Forcadell llegeixi una declaració institucional juntament amb Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert.

carme forcadell parlament 155 - sergi alcazar

Carme Forcadell quan era presidenta del Parlament / Sergi Alcàzar

En segon pla

Forcadell, que també va ser presidenta de l'ANC, es manté en un segon pla comunicatiu des del 22 de març del 2018, en què es va celebrar la investidura fallida de Jordi Turull, ple en el qual va participar com a diputada. L'endemà d'aquest acte, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va ordenar el seu ingrés a la presó, juntament amb Jordi Turull i els consellers Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa. El magistrat va decretar la seva presó provisional incondicional pera  ells sense fiança, perquè va considerar que existia tant risc de fuga com de reiteració dels delictes pels quals van ser processats.

Finalment, el 14 d'octubre del 2019, aquesta cort va dictar sentència i va dictaminar 11 anys de presó per a Forcadell pel delicte de sedició.   

Aquest estiu la Fiscalia va demanar que se suspengués el tercer grau als presos polítics al cap de pocs dies que els el concedissin. Ara bé, tant la consellera Dolors Bassa com Forcadell segueixen gaudint d'aquest règim de semillibertat fins que hi hagi una resolució del Tribunal Suprem, ja que el jutge de vigilància va descartar suspendre’l mentre es resol sobre l’assumpte. Una sort que no han tingut els altres presos polítics que compleixen pena a Lledoners.