La junta de tractament de la presó de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragona), concep l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari a Carme Forcadell. L'expresidenta del Parlament de Catalunya podrà sortir per complir tasques de voluntariat i cuidar la seva mare, d'edat avançada. 

Forcadell estarà fora del centre penitenciari 9 hores al dia, tres dies a la setmana entre dilluns i divendres. Des del passat juny del 2019 està ingressada al centre de Mas d'Enric, després d'estar primer a la presó madrilenya d'Alcalá Meco i posteriorment a Brians 2, abans de passar definitivament a Tarragona. En total, el dia d'avui, suma 692 dies a la presó, pràcticament dos anys.

L'expresidenta és, juntament amb els Jordis, de les primeres a rebre aquesta mena de permís. De moment, la Generalitat ha anunciat que no informarà de la data de l'inici de la sortida ni tampoc de les entitats on es desenvoluparan les tasques de voluntariat.

La junta de tractament, formada per psicòlegs, educadors socials, metges i mestres, concep aquesta categoria ratificada pel jutge, que ara pot recórrer el fiscal. Malgrat tot, el recurs al 100.2 no paralitzaria la sortida de Forcadell. I en última instància, té la paraula l'audiència de la demarcació.