La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha comparegut aquest dijous a la seu del legislatiu català -acompanyada del vicepresident primer, Lluís Corominas; la secretària primera, Anna Simó; el secretari tercer, Joan Josep Nuet; i la secretària quarta, Ramona Barrufet- per denunciar el caràcter polític de la querella impulsada per la Fiscalia.

“La Fiscalia utilitza una doble vara de mesurar: només si ets independentista mereixes ser querellat”, ha denunciat la presidenta de la Mesa en referència a la querella contra els membres de Junts pel Sí, i, en canvi, l’exclusió del membre de Catalunya Si Que es Pot, Joan Josep Nuet. 

“Hem comès el delicte de ser independentistes i haver-ho dit obertament i públicament”, ha assegurat Forcadell. En aquest sentit, la diputada de Junts pel Sí ha donat les gràcies a la Fiscalia, ja que considera que, amb aquesta decisió, s’ha posat en evidència. “Gràcies a la Fiscalia perquè han deixat per escrit el que nosaltres estem dient des que van començar els processos judicials: que l’acusació és per criteris polítics”, ha mantingut la presidenta del Parlament.

També ha comparegut Nuet, que ha lamentat que es tracta d’una “querella feta des dels tribunals” i darrere de la qual hi ha el PP. El membre de CSQP ha assegurat que “era conscient del que va votar, que no estava distret”, contradient l'argumentació de la Fiscalia, i que, amb aquestes actuacions, “no aconseguiran dividir als demòcrates”.

Així mateix, s’ha mostrat “plenament solidari” amb els querellats i ha assegurat “que tots viatgem en el mateix vaixell i remem en la mateixa direcció”.