Les previsions s'han complert. La Mesa del Parlament ha denegat, un cop escoltada la Junta de Portaveus, les tres peticions de reconsideració que C's-PSC-PP han registrat aquest matí per frenar la moció de la CUP. JxSí ha fet valer la seva majoria al màxim òrgan de la cambra per tirar pel dret i mantenir en l'ordre del dia del ple l’esmena que JxSí i la CUP han transaccionat per a la moció dels anticapitalistes sobre ratificar la declaració del 9N.

"La transacció resolt els dubtes", segons fonts parlamentaries. La decisió arriba després que la presidenta de la Parlament, Carme Forcadell, hagi decidit aturar el ple de la cambra durant 30 minuts per poder reunir la Mesa i la Junta. 

Per tant, la moció que ha de ratificar la declaració rupturista del 9N, suspesa pel Tribunal Constitucional, es debatrà i es votarà aquest matí al ple del Parlament com estava previst. Això si, la Mesa demanarà votar a la cambra, just abans del debat, si s'ha d'excloure el text de l'ordre del dia, atès que C's i PP, dos grups tal com preveu el reglament, ho han demanat. No obstant, la majoria de JxSí i la CUP, amb els seus 72 diputats independentistes, permetrà que la moció es voti i surti endavant.