Vidres tintats pels carrers de la vila medieval de Fonteta (Baix Empordà) i una coincidència: Quatre ministres de l’executiu de Mariano Rajoy – Ana Pastor, Jorge Fernández, Rafael Catalá i José Manuel García Margallo- i el president i vicepresident del Govern, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras. El dinar organitzat pel head hunter Luis Conde ha estat un èxit rotund, i ha aconseguit congregar més de 315 personalitats espanyoles per parlar de “moderació”, segons fonts presents.

La trobada, que ja es va celebrar el 2014, actua sota el marc d’un rerefons benèfic, si bé té l’objectiu de reduir tensions entre Barcelona i Madrid. El poble s’omple de rètols que indiquen la direcció per assistir al "Civet", nom del plat principal del dinar, i Mossos d’Esquadra i Policia Local custodien l’entrada del lloc.

L’ambient desprèn cert aire d’exclusivitat. Per la catifa hi ha passat també avui l’expresident de la Generalitat Artur Mas; el líder de Ciutadans, Albert Rivera; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; o el portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs.

L’àmbit econòmic no deixa escapar l’ocasió d’una reunió multitudinària, però discreta, amb representants destacats de la classe política espanyola i catalana. Tant el president de la patronal de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, com el de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, han acceptat també la invitació de Conde.