Foment del Treball ha decidit incorporar l’exconseller de Justícia d'ERC Carles Mundó com a nou conseller de la presidència de l’organització empresarial, segons ha informat la patronal aquest dilluns en un comunicat. La decisió d’incorporar Mundó com a nou conseller l’ha pres la Junta Directiva de l’entitat en una reunió aquest mateix dilluns.

Foment del Treball explica explicat en un breu comunicat que l’exconseller d’ERC s'incorporarà a l'equip de consellers de presidència. Aquests consellers tenen com a funció assessorar i fer propostes concretes per a les accions de la patronal empresarial. La feina no és remunerada, per a la qual Foment va aprovar incorporar el novembre passat el també l'exconsellera de Presidència i exportaveu del Govern Elsa Artadi, l'exconseller de Justícia entre 1992 i 1995, Toni Isac; l'economista Laura Pellisé; i l'exconseller del CNMC Josep Maria Guinart.

Mundó s'incorporarà, tal com va passar amb Artadi, a la comissió de la qual forma part noms com l'exdirigent del PP Enrique Lacalle, l'exdiputat del PP Vicente Martínez-Pujalte o l'exministre del PSOE Valeriano Gómez, entre d'altres.

Conseller de Justícia durant el referèndum

L’exconseller Mundó va arribar al Govern el 2016 de la mà de Carles Puigdemont, que el va nomenar, pocs mesos abans dels fets de l’octubre del 2017. Arran del referèndum d’independència, Mundó va ser jutjat pel Tribunal Suprem que el 14 d’octubre de 2019 el va acabar absolent del delicte de malversació del qual estava acusat. El va fer responsable, però, d’un delicte de desobediència basant-se en què al costat d’altres membres del Govern de Puigdemont no havia atès els advertiments del Tribunal Constitucional l’any 2017.

El 2019 Mundó va publicar el llibre El referèndum inevitable. Del judici endavant (Pòrtic Edicions), en el qual va explicar en primera persona l'experiència del judici i va presentar una anàlisi de les perspectives de futur del projecte sobiranista.

Mundó és llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) l'any 1999 i Màster en Dret Urbanístic (IDEC-UPF). Col·legiat al Col·legi d'Advocats de Barcelona l'any 2006, ha estat cap del Gabinet del Departament d'Educació entre desembre del 2003 i maig del 2006, i del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació entre desembre de 2006 i gener de 2008. Entre gener de 2008 i gener de 2011 va ser secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, mandat en el qual va liderar el trànsit de la televisió analògica a la digital (TDT), que va abastar més de dos milions de llars. També va ser president de l'Agència Catalana de Notícies (ACN).