El president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha qualificat d'"arbitrari, aleatori i injustificat" l'ajornament de les eleccions de Catalunya i ha advertit que portarà "conseqüències molt negatives per a l'economia".

En una entrevista al canal 3/24, Sánchez Llibre ha explicat que demà dilluns la patronal catalana celebrarà un comitè executiu extraordinari per analitzar aquesta situació, escoltar l'opinió dels empresaris i veure quines "decisions" prenen.

Catalunya necessita un govern "sòlid i solvent"

El president de la patronal ha insistit que Catalunya necessita un govern "sòlid i solvent" que pugui plantejar un full de ruta i una estratègia econòmica per poder "reconstruir" l'economia i fer front a l'excepcionalitat que estem vivint. Considera que retardar les eleccions catalanes, de moment fins al 30 de maig, "encara que també és possible que no se celebrin aquest dia", pot tenir resultats molt negatius per a la generació d'ocupació i la supervivència de les empreses, alhora que ha advertit que hi ha milers de petits empresaris "desesperats perquè estan al límit de tancar els seus negocis" i de perdre els seus estalvis.

L'empresari ha dit que els empresaris se senten "defraudats i menyspreats" perquè el Govern no hagi accedit a la seva petició de mantenir les eleccions per al dia 14 de febrer i ha lamentat que amb l'ajornament electoral no es podran prendre decisions importants, com elaborar els pressupostos del 2021, i fins i tot els del 2022.

Foment reclama ajuts al govern espanyol

Ha tornat a reclamar al govern espanyol la creació d'un fons dotat amb 50.000 milions en ajudes directes per a les empreses més castigades per la Covid-19 i a demanar un pla de xoc per als sectors més afectats per la pandèmia, com el comerç, l'hostaleria, la restauració, l'esport o la cultura. A més, ha demanat a l'executiu de Pedro Sánchez que s'oblidi del dèficit i el deute públic: "salvem empreses", ha dit.
 

Sánchez Llibre també ha considerat "desproporcionades i molt improvisades" algunes de les restriccions decretades per la Generalitat per intentar contenir la pandèmia, com alguns tancaments perimetrals quan el sector turístic ja havia comprat tots els aprovisionaments o el tancament dels centres comercials, que s'ha fet, en moltes ocasions, "sense escoltar els plantejaments empresarials". El president de la patronal catalana ha apostat per un "equilibri" entre pandèmia i economia i ha dit que espera que quan finalitzin els ERTO una part de l'economia ja s'hagi recuperat.