El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha afirmat que la construcció del Midcat, la connexió gasística entre Portugal, Espanya i França per portar gas algerià al nord d'Europa "és una oportunitat que el govern espanyol no pot desaprofitar". El líder de la patronal ha celebrat les declaracions d'aquest dijous del canceller alemany, Olaf Scholz, en les quals es mostrava a favor del gasoducte. A través d'un comunicat, Sánchez Llibre ha instat al govern espanyol a liderar aquest projecte, a més, ha assegurat que hi participarien moltes empreses de Catalunya "els empresaris catalans hem estat molt perseverants perquè la gran infraestructura del Midcat sigui una realitat". En aquest sentit, Foment reclama a l'Estat pressionar França per aconseguir dur a terme el projecte. 

L'interconnector Midi-Catalunya, més conegut com a MidCat, és un megaprojecte d'interconnexió gasística entre Espanya i França impulsat per l'empresa espanyola Enagás i la francesa Teréga, que està valorat en més de 3.000 milions d'euros. L'any 2019el MidCat va quedar paralitzat quan va perdre el suport del regulador francès i de l'espanyol. En conseqüència, Brussel·les va deixar de finançar els plans d'Enagás. Els reguladors van considerar que el mercat no havia mostrat "interès comercial" per aquesta proposta d'interconnexió i que els costos prevists eren "alts en comparació amb els estàndards europeus".

Gasoducte submarí fins a Itàlia

Sánchez Llibre va un pas més endavant, i assegura que no només és rellevant acabar la connexió interpirinenca que connectaria Hostalric amb els viaductes francesos sinó que "perquè Espanya pugui ser el hub europeu d'interconnexions gasístiques amb el Nord d'Europa, també hauria de ser una realitat la construcció del gasoducte submarí entre Barcelona i Livorno". El president de Foment remarca que "amb aquestes dues infraestructures, Espanya podria liderar el hub europeu i proveir a la resta d'Europa", ja que comptaria amb el 50% de les gasificadores europees. 

Suport de Barcelona a Midcat

L'Ajuntament de Barcelona també s'ha manifestat sobre el gasoducte. El primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, ha promès que el consistori donarà el "màxim suport a una connexió energètica entre Espanya i la resta d'Europa". "Serà clau per rebaixar el cost de l'energia". Així ho ha manifestat aquest divendres a través d'un missatge a les seves xarxes socials.  A més, Collboni ha defensat que Barcelona sigui "un punt clau la distribució de gas i hidrogen cap a Europa".