Les tres associacions de fiscals han exigit al fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, que doni "explicacions urgents i convincents" després de publicar-se que és amo del 25% d'una societat panamenya.

Segons aquestes notícies, Moix és amo des de 2012 del 25 per cent de la societat panamenya Duchesse Financial Overseas, empresa que també té un xalet en el municipi madrileny de Collado Villalba valorat en 550.000 euros

"Censurem la manca d'ètica del Cap Anticorrupció per la seva participació en societat establerta en paradís fiscal i exigim explicacions", ha assenyalat la Unió Progressista de Fiscals (UPF) en un missatge publicat a Twitter.

L'Associació de Fiscals també exigeix a Moix que en les pròximes hores doni "oportuna resposta a aquest tema". "Ha de donar ja explicacions pertinents", afirma el seu portaveu Jesús Alonso.

Sorprenent i molt confús

Des de l'Associació Professional i Independent de Fiscals, el seu portaveu, Miguel Pallarés, qualifica la notícia de "sorprenent" i dóna un termini a Moix de 24 hores perquè doni explicacions i aporti la documentació que aclareixi tot això assumpte "molt confús".

Ara bé, vol deixar clar que ni ara ni mai "al capdavant de la Fiscalia Anticorrupció no pot haver-hi una persona que estigui vinculada amb un paradís fiscal", una cosa que "la ciutadania no pot entendre".

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat que continua confiant en Moix mentre que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, no ha volgut pronunciar-se sota l'argument que desconeix les "qüestions tributàries o patrimonials de cap fiscal". Així mateix, el Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza, ha dit que ha d'"assabentar-se bé dels fets" per poder pronunciar-se.