La Fiscalia de Madrid ha remès a la de l'Audiència Nacional la denúncia presentada pel president de l'Escola Nacional d'Entrenadors de Futbol a Espanya, Miguel Galán, contra el president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, pel petó forçat que va donar a la jugadora de la selecció espanyola femenina Jenni Hermoso, ja que entén que l'assumpte, com es va produir fora de territori espanyol, és de la seva competència. En un escrit, la fiscal Ana María Galdeano, indica que la denúncia presentada per Galán, va ser rebuda el passat 23 d'agost i que en ella es "relaten fets que podrien, si escau, ser constitutius d'un delicte d'agressió sexual". Ara serà la Fiscalia de l'Audiència Nacional la que decideixi si admet la denúncia per agressió sexual. 

Fins al moment, la Fiscalia General de l'Estat (FGE) ha rebut quatre denúncies que demanen que s'investigui Rubiales, qui acumula fronts oberts en el Consell Superior d'Esports i el retret públic de diverses formacions polítiques, així com de la mateixa Hermoso, que la nit del dimecres va emetre un comunicat a través del seu sindicat FUTPRO en el qual demanava "mesures exemplars" per al president de la RFEF.

Rubiales no dimiteix com a president de la RFEF

Contra tot pronòstic, Luis Rubiales no ha dimitit com a president de la RFEF. "No dimitiré, no dimitiré, no dimitiré", així ho ha deixat clar aquest divendres a partir de les 12:00 hores davant dels membres de l'assemblea general extraordinària de la RFEF. On ha donat explicacions per les seves actuacions durant la final del Mundial femení, tant del petó forçat que li va fer a Jenni Hermoso, com per al moment, que va ser captat per les càmeres on es tocava les seves parts íntimes a la llotja per celebrar la victòria de la selecció al costat de la reina Letizia, la infanta Sofia, de 16 anys, i el president de la FIFA, Gianni Infantino. 

Rubiales ha assegurat que "s'està executant un assassinat social" cap a la seva persona, ja que considera que se l'està "tractant de matar". Pel que fa al petó a Jenni Hermoso ha defensat que va ser "espontani, mutu i consentit". "Encara que s'estigui venent una altra cosa, no hi ha desig i no hi ha posició de domini. Encara que s'estigui venent una altra cosa en molts dels mitjans, tant els que estan dominats o venent homenatge al senyor Tebas, com els que estan rendint homenatge al fals feminisme, que és una gran xacra en aquest país. Va ser un petó espontani, mutu, eufòric i consentit, que aquesta és la clau, aquesta és la clau de totes les crítiques", ha explicat Rubiales.

Cronologia del cas Rubiales

El cas que ha precipitat Rubiales fins a la dimissió té el seu origen en el petó que li va fer a Jennifer Hermoso a la final del Mundial. Un acte, que en un primer moment va passar desapercebut, fins que es va començar a comentar a les xarxes. Poc després, a través d'un vídeo en directe a Instagram, la jugadora feia evident que havia estat un acte no consentit: "No m'ha agradat, però què he de fer, jo?" La polèmica estava servida, tot i que, només seria el principi d'un cas que ha estat absolutament protagonista de totes les portades, tertúlies i notícies de la setmana. 

Després de les paraules d'Hermoso al seu compte d'Instagram, es va manifestar Rubiales, que molt lluny d'estar penedit per l'acte, va qualificar "d'idiotes i 'tontos' del cul" els qui criticaven el fet. "No fem cas dels idiotes i dels estúpids (...) No estem per estupideses", va assegurar el president de la RFEF. En una entrevista el mateix diumenge per a la Cope, el màxim representant del futbol espanyol argumentava en la seva defensa que es tractava d'un petó "entre dos amics celebrant". "No estem per estupideses, Juanma. Jo, amb tot el que he passat, més estupideses i ximples del cul...". El mateix diumenge a la nit, la selecció espanyola va filtrar unes presumptes declaracions d'Hermoso treient ferro a la situació, unes declaracions que només tres dies més tard es va conèixer que la jugadora madrilenya mai havia fet. 

La pressió social, política i mediàtica, va portar Rubiales a fer públic un missatge de disculpes, de dubtosa credibilitat, cap a Jennifer Hermoso, on assegurava que "segurament m'he equivocat". L'escàndol d'aquest vídeo ve perquè segons informava aquest dimarts Relevo, tant Rubiales com el seleccionador de l'equip, Jorge Vilda, van intentar convèncer la futbolista perquè es pronunciés públicament, i així contribuís a rebaixar les crítiques contra el president de la Federació. Però Hermoso no va donar el braç a tòrcer, i va deixar clar que no era ella qui havia de donar disculpes. Després de dies de silenci, aquest dimecres Jenni Hermoso, a través del seu sindicat, Futpro, exigia "mesures exemplars" contra Luis Rubiales pel petó sense consentiment.