La fiscalia està molt pendent de la sentència del judici al procés, ja que en funció del que dicti tornarà a activar l'euroordre de detenció contra el president a l'exili, Carles Puigdemont. Aquest moviment només es podrà dur a terme en el cas que la sentència contra els líders independentistes catalans sigui condemnatòria.

Segons assegura El diario.es, la fiscalia demanaria la reactivació de l'ordre europea de detenció basant la seva decisió en la qualificació dels delictes que constaran en la sentència si aquesta els condemna.

El jutge Pablo Llarena ja va fer molts intents per aconseguir l'extradició del president català, uns intents que van acabar amb un enfrontament jurídic en l'àmbit internacional. Aquest mitjà recorda el procés judicial de Puigdemont a Alemanya quan un tribunal va acabar negant l'extradició del president i el delicte de rebel·lió. En aquell moment Llarena va decidir retirar l'euroordre i evitar així l'extradició només pels delictes de malversació.

Abans de topar amb la negativa de la justícia alemanya, Llarena ja havia tingut problemes amb la justícia de Bèlgica, que discutia que el delicte de rebel·lió no encaixava en el seu sistema jurídic. En una extradició és necessari que els delictes pels quals es reclama una persona existeixin al país que fa la detenció i l'entrega.

Fonts de la fiscalia han explicat a l'esmentat diari que "serà més difícil dir que no a l'entrega de Puigdemont si es dicta una sentència condemnatòria contra la resta de processats". Aquestes mateixes fonts indiquen que "acabaran els dubtes en l'àmbit internacional quan la qualificació dels fets quedi clara en una sentència".

La fiscalia serà qui demanarà la reactivació de l'euroordre al jutge Llarena i aquest haurà de decidir si la reactiva o no avisant les oficines de policia internacionals.