El jutge ha requerit una fiança de mil euros a cada un dels tretze encausats en l'operació Judes, vinculats entorn als CDR, sobre els quals pesa una acusació de pertinença a una organització terrorista. A nou d'ells, a més, se'ls acusa també de tinença i fabricació de substàncies o aparells de caràcter terrorista. La fiança s'ha de dipositar en 24 hores i se suma als 45.000 euros que ja es van pagar el mes de gener del 2020, al principi de la instrucció del cas. 

La Fiscalia ja va fer la petició de la fiança per als 13 acusats dimarts, durant les declaracions a Mollet i Cerdanyola del Vallès i avui els advocats esperaven confirmar la xifra exacta. 

El jutge Manuel García Castellón considera que formaven, dins dels CDR, l'anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT), una cèl·lula integrada pels investigats, d'una "gran radicalitat", que va materialitzar algunes de les accions més contundents que van dur a terme els CDR i que pretenien assaltar el Parlament. Els acusats s'enfronten a penes que van dels 6 als 27 anys de presó.

Les defenses han presentat els escrits per impugnar la resolució de processament. Ja ho van fer dimarts als jutjats de Mollet i Cerdanyola del Vallès i ara també ho han fet a Sabadell. "Impugnarem la resolució de processament i presentarem aquesta setmana escrits de nul·litat perquè hem detectat incidències, la darrera que existeix una causa secreta d'on surten els indicis de la peça separada, i no hi hem tingut accés mai", deia dimarts l'advocat d'Alerta Solidària Jordi Busquets. Busquets assegurava que es tracta de "sorpreses" que es van trobant a poc a poc i que deixen al marge les defenses.

Acusats operació Judes Sabadell

Xavi Duch, Clara Borrero i David Burria, acusats de Sabadell de l'operació Judes- ACN


Aquests indicis s'han derivat, assenyala, de les "elucubracions de la Guàrdia Civil" i de "fets inconnexos" que van quedar reflectits en l'atestat policial. "El jutge de l'Audiència Nacional ha copiat el que deia el fiscal, que al seu torn copiava, fins i tot amb les faltes d'ortografia, els atestats de la Guàrdia Civil, que estan fets a base de fabulacions", assenyala Busquets.

Els acusats que han declarat avui han rebut el suport d'unes 150 persones, entre elles l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, el diputat de la CUP Xavi Pellicer, i els exalcaldes Maties Serracant (Crida) i Juli Fernàndez (ERC), actualment també diputat. "El conjunt de persones represaliades agraeixen totes les mostres de suport rebudes i es mostren fermes a no deixar-se intimidar: 'Amb la gent al nostre costat, no hi ha repressió que ens pugui aturar, ni a nosaltres, ni a ningú en el camí cap a la llibertat!'", ha dit Alerta Solidaria en un comunicat.