La Fiscalia no aturarà  les investigacions obertes a Joan Carles I per l'ús de les targetes black malgrat que l'emèrit hagi regularitzat la seva situació fiscal amb Hisenda. Així ho ha assegurat el ministeri públic que en una nota feta pública aquest migdia on afirma que valorarà l'abast de la declaració tributària presentada per Joan Carles I, "la seva espontaneïtat, veracitat i completitud en el marc d'una investigació més àmplia que es continuarà duent a terme per la Fiscalia del Tribunal Suprem".

Aquest anunci arriba després que ahir se sabés que la Fiscalia del Tribunal Suprem havia avisat el rei emèrit a principis de novembre que hi havia dues diligències obertes per investigar la seva fortuna. Aquest detall és d'especial importància, ja que el fet que Joan Carles sabés que l'estaven investigant podria neutralitzar l'intent de regularitzar el seu deute de prop de 700.000 euros. 

L'intent de l'emèrit de regularitzar la seva situació fiscal

Segons la legislació espanyola, només es pot eludir un delicte fiscal si s'abona el deute abans que Hisenda o la justícia notifiqui que s'han obert diligències. En el cas del rei emèrit, el mes de juny es va fer públic que hi havia diligències obertes a la Fiscalia del Suprem per investigar les comissions. I a principis de novembre, es van donar a conèixer les diligències sobre les targetes de crèdit black.

Per això, la Fiscalia continuarà investigant ara si el pagament de 678.393,72 euros a Hisenda anunciat pel seu advocat, Javier Sánchez-Junco, suposa una regularització com a tal, i si serviria per neutralitzar una recerca sobre aquests diners. 

Joan Carles I paga 678.000 euros a Hisenda

En el comunicat difós aquest dimecres, l’advocat va informar que el rei emèrit Joan Carles li ha “donat instruccions perquè faci públic que, en el dia d’avui, ha procedit a presentar davant les autoritats tributàries competents una declaració sense requeriment previ de la que ha resultat un deute tributari, ja satisfet, per import de 678.393,72 euros incloent-hi interessos i recàrrecs”. El lletrat assegura que “en qualsevol cas, el rei Joan Carles continua, com sempre ho ha estat, a disposició del Ministeri Fiscal per a qualsevol tràmit o actuació que consideri oportuns”.