La fiscalia s'oposa a la llibertat de Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras i Raül Romeva, tal com havien sol·licitat els seus advocats per garantir el dret a defensa i poder fer campanya el 28-A.

El ministeri públic diu que "persisteixen els supòsits que van determinar l'adopció de la mesura cautelar de presó per a cada un dels processats que ara sol·liciten la llibertat". El fiscal recorda que aquesta mesura "ha estat reiteradament examinada al llarg de la instrucció de la causa i també per la Sala".

També remarca que "el judici oral està consolidant les proves de la participació dels processats en els delictes objecte d'acusació pel ministeri fiscal".

"Per la gravetat dels delictes que se'ls imputa i la importància de les penes sol·licitades, es manté el risc de fuga i el de reiteració delictiva", argumenta, i considera que el manteniment de la presó preventiva és "raonable i proporcionat", i que "concorren tots els pressupostos constitucionals i legals per a això i no implica una vulneració del dret fonamental a un judici just".