La Fiscalia de Tarragona ha demanat al titular del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, encarregat d'investigar els preparatius del referèndum de l'1-O, l'entrada i escorcoll de la impremta de Constantí (Tarragonès) on se sospita que s'elaboren les paperetes per a la consulta.

Segons han informat fonts fiscals, el ministeri públic està pendent de la decisió del jutge, que ja investiga diverses persones, entre elles el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, per delictes de revelació de secrets, malversació, desobediència, prevaricació i sedició.

La Guàrdia Civil porta des de les dues del migdia d'ahir controlant les sortides de vehicles de la impremta Indugraf al polígon industrial de Constantí i registren els cotxes dels empleats quan surten.

Els agents també han registrat el servei de neteja d'aquesta impremta, un dels més importants de la província, que té, entre els seus clients, publicacions escrites i partits polítics. La vigilància es porta a terme enmig d'una forta expectació mediàtica. Una quinzena de militants de la CUP, entre ells, la regidora de Reus Marta Llorens i la portaveu del grup municipal de Tarragona, Laia Estrada, s'han desplaçat al polígon de Constantí.

Llorens ha lliurat diverses paperetes als agents que vigilen la impremta perquè "no busquin més". Estrada, en declaracions als mitjans de comunicació, ha criticat que es registri els empleats de l'empresa. La impremta ha sol·licitat els serveis d'un advocat, que ha entrat cap a les deu del matí i que ha sortit al principi de la nit.