La Fiscalia ha obert una investigació contra la líder de Vox en l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, per la suposada falsificació d'un visat d'obra del Col·legi d'Aparelladors de Madrid en projectes presentats a l'Ajuntament de Madrid el 2005, 2011 i 2016.

Aquesta investigació ha estat avançada pel diario.es i ha estat confirmada a Efe per fonts de la Fiscalia i del partit Más Madrid, que va presentar la denúncia el passat 16 de gener "per un presumpte delicte de falsedat d'un document públic".

Aquesta denúncia està relacionada amb la finca situada al carrer Rodas número 7 de Madrid. Monasterio hauria utilitzat un segell falsejat de Col·legi d'Aparelladors de Madrid en projectes que va presentar a l'Ajuntament de Madrid el 2005, 2011 i 2016.

"El nombre de plànols visats el 2005, un total de set, difereix substancialment amb els que contenen el segell en els anys 2011 i 2016, que ascendeixen fins a dinou", assenyala Más Madrid en la seva denúncia.

Fonts de la Fiscalia han afegit a Efe que a la denúncia de Más Madrid se n'hi suma una altra de presentada "pels mateixos delictes" del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Madrid.

La Comissió de Recursos del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid (COAM), que funciona com un òrgan independent del col·legi professional, va desestimar el recurs que va presentar el regidor de Más Madrid, José Manuel Calvo, contra Monasterio per les informacions sobre presumptes irregularitats firmant plànols de projectes sense disposar de la titulació necessària i falsificant visats oficials.