La Fiscalia superior de Catalunya ha citat a declarar en qualitat d’investigat al professor de Dret, advocat i escriptor Hèctor López Bofill per una “sèrie de tuits” publicats al seu compte personal. El mateix López Bofill ha donat a conèixer la citació, també a través de Twitter.

Segons la citació, López Bofill haurà de presentar-se aquest dilluns, 8 de maig, a la Ciutat de la Justícia. L'advocat ha assegurat que es tracta d'un "nou atac a la llibertat d'expressió" i ha afegit que amb mesures com aquesta, Espanya es troba "més a prop de Turquia".

El mateix López Bofill va publicar fa pocs dies un tuit en què advertia que "aviat arribaria el dia en què els independentistes haurem d'anar amb compte amb el que diem". "Com els demòcrates en temps de Franco", ha afegit en aquesta ocasió.

La publicació del tuit ha despertat immediatament la solidaritat en aquesta xarxa, amb intervencions com la de Francesc Homs, que ha assenyalat que es tracta d'un acte "antidemocràtic". L'economista Xavier Sala-i-Martin també ha expressat el seu suport a l'escriptor. "En l'Espanya del 2017 es persegueix a professors universitaris per les seves opinions a Twitter!", ha denunciat l'economista, que ha comparat la democràcia espanyola amb la turca o la veneçolana.

Altres veus s'han sumat a Homs i Sala-i-Martin, com la periodista i escriptora Pilar Rahola i la diputada de la CUP Mireia Boya.