David Madí, exdirigent de CDC i exassessor d’Artur Mas, assegurava el passat mes de desembre que als Mossos s’està reproduint la “mecànica del clavegueram” que es produeix, va dir, a la Guàrdia Civil i a la policia espanyola. En declaracions a RAC1, Madí es va referir a la filtració d’informes que el perjudiquen en la causa de Triacom (per la qual va ser condemnat a 14 mesos de presó), i va apuntar directament a l’intendent Toni Rodríguez, que havia estat cap de la Divisió d’Investigació Criminal. Madí va acusar els Mossos de “prevaricar” amb aquests informes i va denunciar l’existència de “mini Villarejos” també a Catalunya. 

Aquestes paraules han portat a la Fiscalia a estudiar si inicia una investigació per aclarir si les declaracions són constitutives de delicte després que el Sindicat de Comandaments dels Mossos els hi fes arribar, segons informa la mateixa emissora. “Hi ha una pertorbació, una guerra de faccions interna. S’utilitzen els informes i les filtracions de manera clarament il·legítima”, assegurava Madí en aquella entrevista, on va insistir en la falsedat de les acusacions contra ell per frau en el cas Triacom, pel qual estava condemnat a 14 mesos de presó i a pagar multes per valor de més de 200.000 euros.

De fet, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va assegurar, poc després d'escoltar les declaracions de Madí, que el departament havia posat els serveis jurídics a disposició de l'intendent dels Mossos Toni Rodríguez. En un acte, Elena, va explicar que els serveis jurídics estaven analitzant les declaracions, que va rebutjar i va considerar d'inacceptables i sense fonament. Va ser el mateix Rodríguez qui va reclamar al Sindicat de Comandaments dels Mossos, el SICME, que mogués peça contra Madí. El SICME va enviar una carta a David Madí censurant les seves declaracions. El que el secretari general del sindicat, l'inspector Josep Maria Cavallé, no deia a la carta dirigida a Madí és que havien posat les seves declaracions a mans de la Fiscalia perquè estudiés si eren delicte, que és, precisament, el que està fent ara.

La condemna

La magistrada del jutjat penal 23 de Barcelona va condemnar l’exdirigent de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i empresari en considerar-lo "cooperador necessari" de dos delictes contra la Hisenda Pública en concurs amb el de falsedat documental per haver emès factures falses, juntament amb altres empresaris, per a la productora de televisió Triacom. En el judici, Madí va negar haver elaborat factures falses a través de les seves empreses – Nubul Consulting i IKI Cat XXI- per a l'administrador de Triacom, Josep Oriol Carbó, el 2011. La causa de Triacom és una peça separada del cas 3%, que va investigar l'Audiència Nacional, i en la qual s’assegura que empresaris van pagar aquest percentatge a fundacions de Convergència per obtenir la concessió d’obres.