La Fiscalia està estudiant si el partit d'ultradreta Vox i l'empresa Desokupa han comès un delicte d'odi després d'acusar falsament a través de les xarxes socials un home algerià de ser el responsable de l'assassinat a punyalades d'una botiguera de Madrid. Les publicacions fan referència a l'assassinat que es va produir aquest dilluns en una botiga de la plaça Tirso de Molina passades les 13:00 hores. Vox i Desokupa va aprofitar la incertesa sobre l'autoria de l'homicidi per fer gal·la de la seva xenofòbia, i han aprofitat les xarxes socials per especular i difondre falses informacions acusant immigrants "magrebins o algerians" de ser els presumptes autors del crim, acollint-se a una presumpta versió d'un testimoni. 

Delictes d'odi per xarxes socials

Després de l'assassinat de la Concha, la propietària de la botiga de roba, Vox va publicar un post al seu Twitter amb acusacions infundades "avui un algerià ha apunyalat la propietària d'aquesta botiga i l'ha matat. Esperem que cremin contenidors i s'assalti els centres d'acollida d'algerians que hi ha al barri", fent referència als aldarulls que han sacsejat durant la darrera setmana França després de l'assassinat d'un jove a mans de la policia. Per la seva banda, i en la mateixa línia es va manifestar el líder del partit, Santiago Abascal, que va retuitar una informació falsa assegurant que "només Vox es recorda que hi ha espanyols que estan patint una bogeria migratòria avalada per tots els partits". 

Desokupa va agafar el mateix discurs i va compartir publicacions on s'assegurava que l'assassinat l'havia comès "un algerià", acompanyat d'una fotografia del local. A més es va fer ressò d'una publicació de l'usuari @damiankuma, que assegurava que “avui un algerià ha apunyalat la propietària d'aquest establiment. Ella ha mort”, a més afegia "espero que es cremin contenidors i s'assaltin els llocs d'acolliment d'algerians que hi ha en el barri, així com que la premsa i Susana Griso parli d'això". Ni Vox ni Desokupa han demanat perdó per les acusacions infundades, però malgrat que, han esborrat les piulades, la Fiscalia investigarà uns delictes d'odi per la difamació amb aquests missatges.

Assassinat en una botiga de Madrid

Una dona de 61 anys va morir apunyalada aquest dilluns a l'interior de la botiga de roba que regentava en la madrilenya plaça de Tirso de Molina. Va passar sobre un quart de dues de la tarda, quan els serveis d'emergències van rebre una trucada per l'apunyalament d'una dona de nacionalitat espanyola a l'interior d'un establiment de la citada plaça. A l'arribada dels sanitaris de Samur-Protecció Civil la víctima es trobava en parada cardiorespiratòria i presentava diverses ferides per arma blanca, almenys una d'elles a l'abdomen. Els facultatius li van practicar durant una mitja hora tasques de reanimació cardiopulmonar sense èxit, per la qual cosa finalment van confirmar la seva defunció.

Aquest dimarts, la Policia Nacional va detenir a primera hora de la tarda al presumpte autor material del crim a punyalades de la propietària de la botiga d'uniformes professionals Vistebien. L'arrest va ser cap a les quatre de la tarda al carrer Atocha, on també va ser detinguda una dona presumptament relacionada amb els fets, ja que podria haver acompanyat a l'homicida durant o després de cometre l'atracament mortal. L'autor material té 54 anys i la dona 56, tots dos són espanyols i tenen antecedents.