La fiscalia desisteix de demanar la imputació per organització criminal als alts càrrecs del Govern per l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, segons explica El diario.es. La fiscalia ha desistit del seu recurs d'apel·lació davant l'Audiència de Barcelona contra la negativa de la titular del jutjat d'instrucció 13 de l'Audiència de Barcelona de citar a declarar per aquest delicte a alts càrrecs del Govern i altres personalitats com els directors de TV3 i Catalunya Ràdio.

El diario.es ha pogut accedir a un decret on es pot veure la constatació que la fiscalia no ha comparegut davant el tribunal de l'Audiència per sostenir el seu recurs d'apel·lació, per tant es declara "desert" el recurs d'apel·lació de la fiscalia. 

El passat mes de maig la fiscalia, després de més de dos anys d'investigació, va decidir introduir el delicte d'organització criminal al processament de bona part dels investigats al jutjat 13 de Barcelona per l'organització del referèndumEn total són 28 dels 30 processats.

El ministeri públic va enviar un escrit a la titular d'aquest jutjat perquè processés per aquest delicte Antoni Molons, secretari general de difusió de la Generalitat; els responsables del Diplocat; la presidenta de la CCMA, Núria Llorach; el director de TV3, Vicent Sanchis; el de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el director comercial de la CCMA, Martí Patxot, entre d'altres.

La fiscalia ha intentat per dues vies introduir el delicte d'organització criminal: la primera, va ser aquest intent de processar aquests 28 processats, sol·licitud que va ser refusada dues vegades per la jutge que finalment ni tant sols va acceptar tramitar el recurs d'apel·lació del ministeri públic. 

La segona via va ser la petició de dos fiscals anticorrupció del ministeri públic per prendre declaració com a imputats per organització criminal a tots els investigats. La jutge del 13 ho va refusar en primera instància i ara la fiscalia no ha comparegut per defensar la seva posició a l'Audiència de Barcelona.