La Fiscalia de València ha remès als jutjats diversos tuits amb missatges racistes, masclistes i trànsfobs que Facua ha atribuït a Borja Frígols, qui va ser dirigent de Vox a la ciutat fins a l'any 2014. La denúncia la va presentar Rubén Sánchez, periodistes i president de l'entitat en defensa dels consumidors, qui havia identificat el compte anònim i ja desaparegut amb Frígols.

Segons informa elDiario.es, la fiscal ha deixat en mans de la justícia diversos tuits que podrien ser considerats delicte. Per exemple, missatges contra l'escriptora Elisabeth Duval referint-se a ella com a "travelo" o carregar contra la denunciant de violació del futbolista Dani Alves o lloar el règim franquista. 

Tots aquests atacs es van abocar des d'un compte que no tenia el nom de Borja Frígols, aleshores, com l'han vinculat? Quan va denunciar, Sánchez va compartir a les xarxes una advertència: "Si canvieu el vostre nom d'usuari, no esborreu el rastre de l'anterior". Sánchez va mostrar amb diverses captures de pantalla com interaccions d'aquell compte havien estat fets anteriorment sota el nom d'usuari @borjafrigols. Davant de tot plegat, la Fiscalia sospita que poden haver-hi missatges que siguin constitutius d'un delicte d'odi. 

L'efecte de Vox al País Valencià

Actualment, membres del mateix partit en l'actualitat han arribat a alguns governs al País Valencià de la mà del PP i els seus efectes ja es fan patents. Vox i el PP han vetat Cavall Fort, Enderrock, El Temps i altres revistes en català a la biblioteca municipal de Borriana (Castelló). Després del 28-M, els dos partits van arribar a un acord per governar al consistori, i la regidoria de Cultura ha quedat en mans dels ultres. El seu regidor, Jesús Albiol, ha assegurat que l'ajuntament "no seguirà promovent el separatisme català amb els diners" dels ciutadans. "No som catalans de segona, som valencians i espanyols de primera", afegeix. De fet, Albiol mateix es va presentar personalment a la biblioteca perquè es retiressin les revistes, tot i que no ho va aconseguir. "Trist i preocupant, però trobarem maneres d'arribar als nens", afirmen des de Cavall Fort.

La decisió de l'ajuntament de Borriana de cancel·lar les subscripcions a les publicacions infantils, musicals i setmanaris en català ja ha rebut resposta per part d'algunes de les revistes. Des de Sàpiens s'han ofert a fer-li arribar gratuïtament la revista. "Si és per qüestions econòmiques, la hi podem fer arribar sense cost; estem segurs que llegir l'ajudarà", li diuen des de xarxes al regidor de Cultura.