La Fiscalia Anticorrupció ha rebaixat avui la seva petició de presó per als líders de la trama Gürtel —en el cas del capitost Francisco Correa passa de 22 anys a 7 anys i 9 mesos— i per a l'exsecretari general del PP del País Valencià Ricardo Costa, per al qual passa a sol·licitar de 7 anys i 9 mesos de presó a 4 anys i 3 mesos, després de les confessions que van fer durant les seves declaracions en el judici pel presumpte finançament il·legal de la formació política.

El Ministeri Públic també rebaixa la petició de pena per al número 'dos' de Correa, Pablo Crespo de 22 a 13 anys i mig de presó i al responsable de responsable d'Orange Market, Álvaro Pérez 'El Bigotes' de 27 a 16 anys i mig de presó. Atribueix a tots ells els delictes electoral de les eleccions municipals i autonòmiques del 2007 i generals de 2008, delicte continuat de falsedat documental, delictes contra la Hisenda Pública per defraudació de l'IVA i de l'Impost de Societats i per defraudació tributària (IRPF).

El Ministeri Públic aplica atenuant de confessió al 'capitost' de la Gürtel, Francisco Correa, després que aquest reconegués que el PP liderat pel llavors president valencià, Francisco Camps, va pagar en negre a la trama Gürtel. També aplica l'atenuant als nou empresaris que van confessar al començament de la vista oral que van finançar de forma irregular a la formació popular a València.