La fiscalia belga no ha aconseguit encara establir "cap vincle" entre el dispositiu de geolocalització col·locat al cotxe que utilitzava el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Bèlgica, i per això manté oberta la investigació sobre l'espionatge al polític català iniciada fa mesos.

"La investigació segueix oberta, però no s'ha aconseguit establir cap vincle entre la balisa i cap persona o entitat que pogués haver-la col·locat", han explicat a Europa Press fonts de la fiscalia del Brabant Való. L'obertura del cas va ser confirmada el mes d'abril passat per la fiscalia de Brussel·les, que va informar que la investigació quedava en mans de la fiscalia del Brabant Való, regió a què pertany el municipi de Waterloo, on resideix Puigdemont.

La fiscalia sospita que hi va haver "més dispositius" utilitzats per vigilar el polític independentista, però les indagacions dutes a terme fins ara no aporten "cap prova que ho demostri". El cas es remunta a començament d'any, entre febrer i març, quan el president català i els seus acompanyants van detectar "una cosa sospitosa" al vehicle que feien servir per als seus desplaçaments i van alertar les autoritats belgues.

La policia va detectar als baixos del cotxe un dispositiu de seguiment i va decidir obrir una investigació per determinar "perquè i com" va ser col·locat tal sistema de vigilància al vehicle del president català. Es tracta d'un material "bastant professional", segons les fonts consultades, encara que els investigadors no han aconseguit encara determinar-ne l'origen o els propietaris, per la qual cosa mantenen el cas obert.