La Fiscalia no impedirà que Dolors Bassa surti de la presó per acompanyar la seva mare de 87 anys a l'hospital, on li han de fer una operació. El ministeri públic demana, però, que estigui custodiada per la policia en tot moment. El permís seria temporal i un cop acabés la visita hauria de tornar a la presó de Puig de les Basses on és des del 7 de juliol, quan la van traslladar procedent d'Alcalà-Meco

La defensa de Dolors Bassa, exercida per Mariano Bergés, va presentar dimecres una petició a la junta de tractament del centre penitenciari i també davant el Tribunal Suprem sol·licitant un permís puntual i extraordinari per poder assistir a la intervenció quirúrgica.

La junta de la presó s'ha reunit d'urgència i ha donat el seu vistiplau a què Bassa pugui sortir de la presó per poder ser al costat de la seva mare, segons ha informat el lletrat a l'ACN. El centre ha donat trasllat a la Fiscalia, que també s'hi ha posicionat a favor. Ara, però, falta que el Tribunal Suprem tingui la darrera paraula i es podria pronunciar divendres mateix.

Si Bassa acaba sortint de la presó serà la primera dels polítics reclosos pel procés que aconsegueix un permís extraordinari d'aquest tipus.