La trama parapolicial coneguda com a ‘Operació Catalunya’, l’operatiu presumptament maquinat des del ministeri de l’Interior espanyol per crear proves falses per incriminar polítics independentistes i destapat per l’excomisari Villarejo, no rebrà cap atenció de part de la Fiscalia Anticorrupció, que s’ha mostrat contrària a investigar-la.

Així ho avança aquest dimarts La Vanguardia, que citant fonts fiscals assegura que la fiscalia no ha trobat indicis que puguin portar a considerar que realment s’hagués ordit un operatiu il·legal contra dirigents sobiranistes catalans durant el mandat al ministeri de Jorge Fernández Díaz i amb Mariano Rajoy com a president del govern espanyol.

Per això, el ministeri públic es mostra desfavorable a encapçalar cap investigació sobre aquesta suposada trama policial que s’hauria iniciat el 2012, tot assegurant que entre tot el material comissat a Villarejo en els escorcolls al seu domicili i despatxos no s’ha trobat cap prova d’un operatiu anomenat específicament ‘Operació Catalunya’, ni s’haurien trobat indicis de l’existència de cap pla per portar a terme operacions il·legals contra els polítics independentistes. Una situació que, segons el mitjà citat, contrastaria amb l’Operació Kitchen -trama per robar a l’extresorer Luis Bárcenas documentació que incriminaria la cúpula del Partit Popular-, de la qual sí que existirien proves indiciàries.

En aquest sentit, la Fiscalia assenyala que no hi ha semblances entre les operacions Catalunya i Kitchen, malgrat que el novembre del 2017, la Unitat d’Afers Interns de la Policia va trobar una sèrie d’àudios referents als Pujol i també documentació respecte a altres dirigents polítics catalans, entre els quals Artur Mas en l’època que va ser president de la Generalitat.

Villarejo, ingressat

Precisament, aquesta informació coincideix amb el fet que ahir mateix el comissari jubilat del Cos Nacional de Policia (CNP) José Manuel Villarejo va ser traslladat d’urgència en ambulància des del centre penitenciari d'Estremera (Madrid) a un hospital per una malaltia a un ull.

L'excomissari de la Policia presentava problemes a un ull i els serveis mèdics d'Estremera, on es troba intern des de novembre de 2017, van decidir derivar-lo a l'hospital perquè no compta amb especialistes en aquest tipus de malalties.

 

Imatge principal: Mariano Rajoy i Jorge Fernández Díaz, suposats responsables de les trames Catalunya i Kitchen / Efe