La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha recorregut la decisió del jutge José de la Mata d'arxivar la denúncia que va interposar contra l'Ajuntament de San Cugat del Vallès per haver aprovat una moció de suport a la resolució independentista del Parlament. El fiscal Daniel Campos entén que l'arxiu és "una decisió prematura" davant d'una "actuació concertada i planificada" que situa en un "context sediciós".

Campos considera "insòlita" la decisió de De la Mata. "Els restants òrgans instructors de l'Audiència han adoptat resolucions judicials totalment diferents", diu, en referència a les denúncies pels mateixos fets contra els Ajuntaments de Girona, Celrà, la Seu d'Urgell i Igualada, sobre les quals han obert diligències els jutges de l'Audiència Santiago Pedraz, Fernando Andreu i Ismael Moreno.

A banda del TC

En un recurs de 30 pàgines, el Fiscal insisteix que els fets constitueixen un delicte segons la jurisdicció ordinària i que "no depèn del moment en què el TC dicti una resolució". Campos contradiu així l'argument de De la Mata, que defensava que la moció denunciada es va aprovar el 16 de novembre, dies abans que el 2 de desembre el TC anulés la resolució independentista.

El Fiscal titlla la moció d'"actuació concertada i planificada" que situa davant d'un "context sediciós (aixecament públic i tumultuari)" o, com a mínim, davant d'un "acte preparatori de la sedició en la seva modalitat de conspiració".