El fiscal Emilio Sánchez Ulled ha introduït en el seu dur al·legat final el que ha denominat el "clima de somriures i mirades entre testimonis i acusats", un fet que ha considerat com a "revelador", fins al punt de demanar que "això ho ha de tenir en compte el tribunal".

A més, Sánchez Ulled s'ha queixat, durant el seu llarg informe del fiscal, de l'actitud dels tres encausats, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, que en algun moment han fet gestos de desaprovació, davant de les seves paraules.

"No poden intervenir, em despisten", ha protestat Sánchez Ulled davant d'algunes gesticulacions dels encausats, un fet que ha portat al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, a renyar en dues ocasions l'expresident i les exconselleres, recordant-los que al final de la sessió se'ls concedirà torn de paraula.

"Més endavant tindran possibilitat de parlar en el torn d'última paraula", ha dit Barrientos a Mas, Ortega i Rigau, davant de la qual cosa Sánchez Ulled ha pogut seguir la seva exposició.