El fiscal anticorrupció Alejandro Luzón ha modificat en part el seu escrit inicial d'acusació en el judici contra 65 usuaris de targetes "black" de Caja Madrid, en tenir en compte els ingressos en els comptes de Bankia efectuats per alguns d'ells, entre els quals no inclou els expresidents Miguel Blesa i Rodrigo Rato.

Es tracta de Cándido Cerón, José María Arteta Vico, Ildefons Sánchez Barcoj, Arturo Fernández, Juan Iranzo, Javier López Madrid, Jorge Rábago, Virgilio Zapatero, Ramon Espinar, Jesús Pedroche, Ignacio Navasqués, Luis Blasco, Matías Amat, Luis Gavarda, Miguel Corsini, Romero de Tejada, Espinar, Alberto Recarte, Buenaventura Zabala, Beltrán Gutiérrez, José María de la Riva i José Manuel Fernández Norniella, entre d'altres, però no inclou els expresidents Miguel Blesa i Rodrigo Rato.

Durant la presentació del seu informe final de conclusions, Luzón s'ha referit també a determinades operacions que no van ser autoritzades pels titulars de les targetes i a algunes transaccions amb targetes clonades.

Pel que fa a les acusats que han efectuat ingressos, s'aprecia un atenuant per a aquells que van reemborsar els imports gastats amb les targetes, ha explicat Luzón.

En la mateixa línia que el Ministeri Públic s'ha manifestat el lletrat que exerceix l'acusació en nom del FROB, que atenua la petició de penes a aquells que han restituït allò gastat i també a tres usuaris per despeses que van ser efectuades amb targetes clonades.

El fiscal, igual que el lletrat del FROB, ha considerat com a atenuant la clonació de les targetes de De la Riva i Arteta Vico, que s'enfrontaven a penes de quatre anys, Cerón (dos anys i mig) i Gavarda (un any) .

Per la resta, a excepció dels dos presidents de l'entitat, Blesa i Rato, Anticorrupció ha rebaixat la seva petició inicial en considerar les quantitats ja dipositades pels usuaris.

En l'anterior escrit, Luzón sol·licitava quatre anys per Romero de Tejada, Espinar, Pedroche, Navasqüés i Recarte; tres anys per a Fernández Norniella; dos anys i mig per a Luis Blasco, Beltrán Gutiérrez i José María Buenaventura; 2 per a Sánchez Barcoj i Matías Amat.

També reclamava any i mig per Arturo Fernández, López Madrid i Zapatero, mentre que per Corsini, Iranzo i Rábago, eren dotze mesos de presó.

Amb aquestes excepcions, el fiscal ha reiterat tot el que va expressar en el seu escrit inicial d'acusació, en què atribueix als acusats d'un delicte d'apropiació indeguda.

Bankia va més enllà que Anticorrupció i els acusa també d'administració deslleial, igual que el FROB.