El fiscal del cas dels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils del 17 i el 18 d'agost de 2017 sol·licita entre 8 i 41 anys de presó per als tres processats, segons ha avançat el diari El País.

Mohamed Houli, únic dels membres de la cèl·lula terrorista que va sobreviure, haurà de fer front a una petició de 41 anys de presó. La fiscalia demana a més 36 anys de presó per a Driss Oukabir i 8 anys per a Said Ben Lazza per col·laboració.

Cap dels tres no va intervenir de manera directa en les brutals accions terroristes, que van deixar 16 morts i 140 ferits. Aquesta és la raó per la qual la fiscalia no els acusa d'assassinat. Els imputa delictes de pertinença a organització terrorista, tinença i fabricació d'explosius i conspiració per cometre estralls de caràcter terrorista.

Casa d'Alcanar

Houli va censar el dia abans dels atemptats a la casa d'Alcanar que el grup terrorista liderat per l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty havia convertit en un laboratori d'explosius. Tot l'immoble va volar pels aires quan un dels membres de la cèl·lula va manipular explosius. Hi va morir Es Satty i un dels seus deixebles i Houli va resultar ferit.

El pla dels terroristes era atemptar contra la Sagrada Família i altres monuments de la capital catalana, però, segons va declarar Houli davant dels Mossos d'Esquadra, l'explosió d'Alcanar va precipitar els esdeveniments.

El 17 d'agost, Younes Abouyaqooub, al volant d'una furgoneta, va atropellar desenes de persones en plena Rambla de Barcelona, i la resta dels membres de la cèl·lula van atemptar a la nit al passeig marítim de Cambrils.

Els integrants del grup van ser abatuts en els dies següents pels Mossos d'Esquadra. L'últim en caure va ser Abouyaqooub, en el municipi de Subirats.

Imatge: Torra, Colau i Cunillera en una ofrena floral en el segon aniversari dels atemptats del 17-A / Carles Palacio