Els organitzadors de la tradicional Fira de la Terra han decidit fer les maletes i marxar a Girona per discrepàncies amb les decisions del govern municipal de Barcelona d'Ada Colau. Els organitzadors van plantejar al consistori reubicar la fira i recuperar el seu lloc habitual, la zona del Passeig Lluís Companys del Parc de la Ciutadella, sota l'Arc de Triomf, per celebrar els vint-i-cinc anys de l'esdeveniment, just abans que esclatés la pandèmia. Malgrat això, Colau va creure que aquesta fira "no era d'un interès general" i va oferir que es fes al parc Central de Nou Barris, un parc molt allunyat del centre de la ciutat comtal. Aquesta proposta va indignar als organitzadors de la fira que van carregar amb duresa: "És una decisió arbitrària, practicada per persones que demostren un tarannà autoritari". 

Finalment, la vint-i-setena edició -dues després de la tan polèmica edició, que no es van poder fer per culpa de la pandèmia- es farà a la Devesa de Girona els dies 30 d'abril i 1 de maig. El president de l'Associació Dia de la Terra de Catalunya, Pep Puig, en declaracions pel Diari de Girona, ha assegurat que "des dels orígens de la Fira, sempre s'havia considerat la possibilitat de traslladar-la fora de Barcelona". Per aquest motiu, i gràcies a la col·laboració entre el govern de la ciutat gironina i els organitzadors, aquesta celebració viatjarà al nord de Catalunya. Per part del consistori dirigit per Marta Madrenas, el regidor de Sostenibilitat Martí Terés ha assegurat que Girona "està compromesa amb la sostenibilitat" i que des de l'executiu municipal estan "molt contents que la Fira aterri a la ciutat". Amb accés gratuït, la Fira pel Dia de la Terra del 31 d’abril i l’1 de maig a la Devesa és, segons els seus organitzadors, "una festa en defensa del planeta i de lluita contra el canvi climàtic a través de la sensibilització de la cultura ecològica". 

Un Sant Jordi gironí

Girona és una de les moltes ciutats del país que per al Sant Jordi 2022 ha decidit repetir la fórmula experimentada la diada del passat 2021. Així, la ciutat de l'Onyant tornarà a instal·lar les parades de llibres i roses a l’esplanada de la Copa i al passeig de la Devesa. Si fins abans de l'esclat de la pandèmia, el punt tradicional de venda de llibres i roses era  la rambla de la Llibertat, el 23 d’abril del 2021 la venda de llibres i roses es va traslladar de l'escenari habitual de la festa, fins a la Devesa per evitar aglomeracions. Una proposta que va gaudir d'una molt bona acollida tant per part dels gremis professionals implicats, de fet han estat els Gremis de Llibreters i Floristes de la ciutat els que han demanat tornar aquest 2022 a la Devesa, com per part de la ciutadania.

"L’experiència de l’any passat va ser molt positiva, tant per l’Ajuntament, com pels paradistes, com també pel conjunt de la ciutadania. Per això des d’aleshores hem estat en contacte amb el sector per valorar pros i contres de mantenir la diada de Sant Jordi a la Copa i al passeig de la Devesa de manera definitiva. Hi ha hagut consens en fer-ho així", explica la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes. La representant de l'Ajuntament de Girona espera que enguany ja es pugui celebrar a la ciutat un Sant Jordi "amb la màxima normalitat possible", després d'un any en què s'han presentat un munt de novetats literàries.