El diari Financial Times, el més influent en el món econòmic internacional, ha dedicat un reportatge a l'impacte negatiu que està tenint l'aplicació del 155 a Catalunya, per al govern espanyol i per a l'estabilitat política espanyola. Visiblement en alerta, el rotatiu britànic titula la informació describint que "El '"cop quirúrgic" a Catalunya es torna una batalla dura".

El Financial Times recorda que el govern espanyol va intervenir Catalunya dient que aquesta seria "una mesura temporal", però 4 mesos després s'estan veient els inconvenients. "Al PP del president Mariano Rajoy hi ha cada cop més por que si aquest embolic polític continua, corre el risc de perjudicar el partit a les urnes, de desestabilitzar una negociació pressupostària crucial i fins i tot d'arribar a l'extrem d'unes eleccions generals anticipades", ha indicat.

El diari recull declaracions del professor de política de la Universitat Carles III de Madrid Pablo Simon, que afirma que "Catalunya està exercint una enorme pressió sobre el govern i tot el sistema polític espanyol".

Segons el Financial Times, Rajoy esperava que la convocatòria forçada d'eleccions catalanes portés "a un Govern català més acomodatici i flexible", però en comptes d'això el president espanyol va veure com "els independentistes recuperaven una majoria ajustada al Parlament".

El diari recorda que el PNB, soci del PP a Madrid, no vol negociar els pressupostos mentre el govern espanyol mantingui el 155 a Catalunya. Un altre problema per a Rajoy és que aquesta situació erosiona el PP a favor de Ciutadans. "Aquesta crisi irresolta [catalana] perjudica el govern espanyol. L'ascens de Ciutadans n'és un reflex", afirma al Financial Times Manuel Arias Maldonado, professor de ciències polítiques de la Universitat de Málaga.

Financial Times també es fa ressò de l'entrevista de El Nacional a Jordi Sànchez, publicada el 21 de febrer.