El Financial Times, el diari econòmic més influent, s'ha mostrat alarmat per la situació que es viu a Madrid, amb un enfrontament directe del govern autonòmic amb el govern espanyol, en plena pandèmia del coronavirus, i l'ha titllada de "caos". El diari només parla del conflicte per la gestió de la pandèmia i no hi aborda la crisi política que ha esclatat entre l'executiu i el rei Felip VI, que encara afegiria més gravetat a l'escenari.

"La resposta d'Espanya al que és el pitjor rebrot de coronavirus a Europa ha caigut en el caos aquest divendres, quan les autoritats autonòmiques de Madrid han desafiat la crida del govern espanyol per posar tota la capital sota noves restriccions", ha indicat.

Segons el Financial Times, la tensió entre el govern espanyol i el de Madrid està posant de relleu "la crisi de la governança que ha acompanyat la pandèmia a Espanya, i la manca de consens polític sobre com gestionar-la". "Amb més de 48.000 casos de coronavirus registrats en les últimes dues setmanes, la regió de Madrid està registrant una taxa de contagis molt més alta -un promig de 722 per cada 100.000 habitants- que el total d'Espanya, que és alhora el país més afectat d'Europa, amb 282 casos per cada 100.000 habitants", explica.

El diari recorda que l'enfrontament entre els dos governs s'ha produit només quatre dies després que es reunissin el president espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, on "es van comprometre a treballar junts". 

Miguel Otero, analista de l'Institut Elcano, afirma al rotatiu, que el que passa és una mostra més d'una crisi de governança, "amb una administració autonòmica i el govern central incapaços de cooperar en un sistema mal dissenyat que està molt lluny del federalisme".