Notifiquen a l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Irene Rigau Francesc Homs que han d'aportar els 5,2 milions de fiança per pagar el 9-N el 20 d'octubre.

El Tribunal de Comptes va imposar dilluns una fiança solidària de 5,2 milions d'euros a l'expresident de la Generalitat i tres dels seus consellers per utilitzar fons públics en la consulta sobiranista del 9 de novembre de 2014.

El tribunal va comunicar als representants legals de Mas, la seva exvicepresidenta Joana Ortega, els seus exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs i unes altres set persones que van participar en l'organització del 9-N la conclusió de la instrucció de les diligències obertes arran de la denúncia de SCC i l'Associació d'Advocats Catalans per utilitzar fons públics en aquesta consulta.

Aquesta xifra respon a les despeses de l'organització del referèndum, uns 4,8 milions d'euros, més els interessos generats des de la data de la consulta fins ara, que suposen al voltant de 400.000 euros, segons han concretat fonts de SCC.