El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha reaccionat a la repetició de les eleccions espanyoles, que tindran lloc el 10 de novembre, amb un fil de twitter on ha deixat clar que considera que Espanya ha fet un “ridícul mundial”.

“L’Estat espanyol, de ridícul en ridícul fins al col·lapse final”, ha assenyalat Puigdemont al primer tuit, per assegurar que “són incapaços en la democràcia i resolutius en la repressió”. A més ha afegit que “als espanyols (i als europeus) els aniria millor que les seves habilitats fossin a la inversa”.

“Estava convençut que evitarien aquest desgast i que els que s’omplen la boca de patriotisme serien coherents i evitarien el ridícul mundial d’Espanya”, ha afegit en un segon tuit. “M’equivocava, i per això els en dono les gràcies”, ha afegit.

“Gràcies per confirmar que teníem raó quan exigíem compromisos concrets i no estàvem disposats a donar cap facilitat a canvi de res”, ha escrit el president al tercer tuit, on ha indicat també que tot plegat li ha servit per “confirmar que a l’hora de buscar compromisos tan inútil és Sánchez com ho va ser Rajoy”.

El fil es clou amb una quarta piulada on dona les “gràcies per ajudar-nos a explicar de la manera més entenedora la fallida democràtica en què es troba l’Estat”. “I ara, a repetir eleccions fins que surti el resultat que vol el règim del 78. El que votin els ciutadans només s’aplica si els convé. Si no, eleccions”, ha reblat.