L’exconseller de Cultura, Ferran Mascarell, serà el nou Delegat de la Generalitat a Madrid. El president Carles Puigdemont li va oferir el càrrec la passada setmana i Mascarell li ha comunicat avui la decisió d'acceptar la proposta.

Mascarell, que ha desenvolupat bona part de la seva carrera a les files del PSC, es va incorporar al Govern d’Artur Mas després d’haver estat conseller també de Cultura en el Govern de Pasqual Maragall. Prèviament havia estat regidor de Cultura a l’Ajuntament de Barcelona.

Està previst que el seu nomenament com a delegat de la Generalitat a Madrid formi part del paquet de nomenaments que s’aprovaran en la reunió de l’executiu de demà.

La delegació de la Generalitat a Madrid té com a objectiu “la difusió i la promoció de la realitat catalana i la representació institucional del Govern de la Generalitat a la capital de l’Estat”, segons s’indica a la seva pàgina web.

El darrer delegat de la Generalitat a Madrid va ser l'exdiplomàtic Josep Maria Bosch que, arran el trencament entre Convergència i Unió va abandonar el càrrec.