El diputat del PDeCAT al Congrés Ferran Bel ha dimitit com a alcalde de Tortosa. Renunciarà a l'alcaldia demà a la nit en un ple extraordinari que se celebrarà a les 20h. Bel serà substituït per la fins ara segona tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, que serà investida amb tota probabilitat dissabte vinent.

Bel ja s'havia començat a allunyar de la política municipal després d'anunciar que no es presentaria per un tercer mandat a l'alcaldia de Tortosa, càrrec que ostentava des de feia onze anys i que ara mateix compaginava amb el de diputat al Congrés i responsable d'Acció Politica del PDeCAT. Per aquest motiu ha decidit cedir l'alcaldia a Roigé i així poder-se dedicar plenament a la Cambra Baixa i a l'executiva del partit. Fonts de la formació han confirmat que "tenia la decisió presa des de fa temps". 

Una renúncia esperada

Fa només quatre dies, Bel va fer un tuit que ja deixava entreveure que s'apropava el final del seu mandat: "Avui fa exactament 16 anys que soc regidor de Tortosa, i més d'11 que tinc l'honor i la responsabilitat de ser-ne l'alcalde. Gràcies als que ho heu fet possible i a tots els que m'heu ajudat al llarg d'aquests anys", assenyalava amb un to de comiat.

Amb la renúncia, Bel es podrà dedicar de manera exclusiva al partit i a les seves funcions al Congrés dels Diputats. La direcció del Partit Demòcrata (PDeCAT) va reforçar recentment la seva executiva amb el nomenament, entre d'altres, de Ferran Bel com a responsable d'Acció Política i Estratègia Municipal.