El xef Ferran Adrià s’ha pronunciat aquest dimarts sobre la situació política catalana per exigir que Europa actuï davant d'aquest moment tan "trist".

Des de València, on hi havia acudit per inaugurar la Primera Setmana de l’Alimentació i la Salut de la ciutat, ha assegurat que “jo sóc Europa. Jo vaig lluitar per voler ser Europa i Europa ha de ser-hi com a mediador. Si no, per què hem de ser Europa?” s’ha preguntat.

En aquest sentit, Adrià ha proposat que s’escullin “vuit o deu persones de països diferents i intervinguin en aquest problema”. "Tinc molts amics en tots els llocs d'aquí i de fora i tots estan dient el mateix: o hi ha una mediació o això no se soluciona. Tothom ho està dient", ha declarat.

Adrià considera que no és excusa dir “que no s’ha fet mai això [la mediació]”, i insisteix que “algú de fora” és més “vàlid” que Carles Puigdemont o Mariano Rajoy per solucionar la qüestió. “Si entrem en qui són els vàlids ja comencem amb problemes. Que vingui algú de fora i que digui qui són. Això és fonamental", ha precisat.