El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha qualificat de "fracàs rotund" la reunió d'aquest divendres en el Palau de la Generalitat entre el president, Quim Torra, i representants de PSC-Units, Comuns, JxCat i ERC com 'l'espai de diàleg' per buscar acords sobre els grans reptes de futur de Catalunya.

En declaracions als mitjans aquest dissabte, i abans d'inaugurar un seminari de la Fundació Humanisme i Democràcia, Fernández ha afirmat que la reunió d'aquest divendres, "com era de preveure", es va convertir en un diàleg trampa.

"En tot procés de diàleg de resolució de conflictes, el diàleg ha d'estar basat en unes regles i si no hi ha regles al final acaba sent un diàleg trampa", ha destacat Fernández, que ha reafirmat l'actitud del seu partit.

Ha matisat que aquestes normes per al diàleg serien el respecte a la llei i la neutralitat de l'espai institucional, però ha afegit que "aquestes dues condicions no es complien" i que per això la seva formació va decidir no anar.

A més, ha demanat el PSOE que reflexioni, "perquè en el fons està donant excuses i arguments perquè el separatisme es continuï victimitzant", i ha apuntat que tornar a reunir-se en aquests termes seria insistir en l'error.