"Demanem al PSC que no torni a repetir invents amb gasosa i que intenti configurar una alternativa no nacionalista al Govern". Així ho ha afirmat el portaveu del PP català al Parlament, Alejandro Fernández, que ha criticat la nova línia política adoptada pel PSOE en el Congrés Federal d'aquest cap de setmana. 

Aquest cap de setmana, el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, va reconèixer en la ponència política del Congrés Federal la plurinacionalitat d'Espanya, entenent Catalunya com una nació. 

Fernández ha comparat la decisió de Sánchez amb la promesa de l'expresident José Luís Rodriguez Zapatero d'aprovar un Estatut de Catalunya que emanés del Parlament. "Igual que Zapatero, Sánchez està fent un engany massiu als catalans per arribar a la Moncloa", ha assegurat el portaveu popular.

També s'ha dirigit directament al PSC i li ha demanat que "no torni a repetir invents amb gasosa", en referència al tripartit que, segons considera, va evidenciar el "rendiment" dels socialistes davant les tesis nacionalistes.

El portaveu del PP català ha mantingut que quan el PSOE era una alternativa al nacionalisme, guanyava en vots, mentre que "a causa de pactar amb independentistes el partit s'ha enfonsat a Catalunya".