El candidat del PP al 14-F, Alejandro Fernández, està centrant els primers missatges de la campanya electoral en associar el PSC a l'independentisme i insisteix en la possibilitat que el pròxim Govern de la Generalitat acabi sent un tripartit entre el PSC, ERC i els comuns, després de veure la "serenor" del president d'ERC, Oriol Junqueras, durant el míting que els republicans van celebrar aquest divendres a Badalona.

"No se li poden entregar els vots a Illa perquè després li doni a Junqueras", ha assegurat. Segons Fernández, la missió d'Illa en aquestes eleccions és "mantenir viu políticament" a Pedro Sánchez i ha demanat als constitucionalistes que confiïn els seus vots al PP: "No hi ha més secret".

El candidat popular també ha centrat bona part del seu discurs en carregar contra l'independentisme, que ha definit com un "monstre gegantí insaciable" dedicat a la destrucció de l'economia. Fernández ha avisat als independentismes que els mals de Catalunya no són sempre d'un enemic extern i ha demanat que reconeguin els seus errors.

"De veritat que tot es culpa de Madrid i que Catalunya ha renunciat a l'orgull propi i al lideratge i ja només aspira a fer la traveta a Madrid amb l'ajuda dels trilers de Sánchez?", s'ha preguntat el candidat popular. Fernández ha assegurat que l'única manera de recuperar aquest orgull és "expulsar" el nacionalisme del Govern.

"Projecte nacional fanatitzat"

En aquest sentit, el candidat popular ha fer un repàs de la seva visió de la història recent de Catalunya. Ha afirmat que, tot i que la Generalitat té més competències, capacitat de recaptació i treballadors públics que l'any 1990, Catalunya està "pitjor" perquè el Govern no té el focus posat en les persones, sinó en un projecte nacional "fanatitzat".

Fernández afirma que els independentistes "com més tenen, més volen" i "mai paren" perquè tenen "la vocació de copar-ho tot i que siguem 'individus-ramat' al servei de la Generalitat i mai individus lliures". Mentre continuï aquest procés de construcció nacional, ha dit el líder popular, "no anirà bé".

Programa

Els populars es presenten com a alternativa per liderar un canvi i proposen "copiar" solucions contra la pandèmia que han funcionat en altres territoris, com Alemanya o la Comunitat de Madrid. En aquest sentit, el "pla de reactivació" del PP passa per suprimir impostos i aconseguir un millor equilibri entre salut i economia que permeti reobrir sectors econòmics.