L’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, imputat per l’operació Kitchen, està decidit a plantar cara a la direcció del PP i no té intenció de demanar la baixa voluntària com militant del partit.

Fernández Díaz, segons informa El Confidencial, entén que fer-ho seria acceptar la seva culpabilitat i ara el seu objectiu és defensar la seva honorabilitat quan, el 30 d’octubre, hagi de declarar davant el jutge que investiga l’espionatge a l’extresorer del PP, Luís Bárcenas, per ordre dels màxims responsables de seguretat de l’Estat.

Expedient informatiu

La baixa voluntària de l’exministre facilitaria la feina a Pablo Casado, que després d’uns dies defugint el tema finalment va assegurar que es prendrien les mesures oportunes, Així, un cop es va saber la imputació, i en aplicació del estatus del partit, es va obrir un expedient informatiu a Fernández Díaz.

mariano rajoy fernandez diaz pp Bárcenas efe

Mariano Rajoy també podria sortir esquitxat pel cas Kitchen / EFE

Els estatuts del PP només permeten donar de baixa un militant imputat quan hi ha obertura de judici oral, no abans. Segons el digital, davant la gravetat del fets, Casado podria anticipar-se i donar de baixa l’exministre. Aquest fet però obriria un precedent per a possibles imputats. Cal recordar que el cas Bárcenas podria esquitxar l’exministra de Defensa, Dolores de Cospedal, i fins i tot a Mariano Rajoy.

L'exemple de Rita Barberá

Des del PP es confiava que Fernández Díaz fes com va fer en el seu moment Rita Barberá, i abandonés el partit en ser imputat. Cosa que, per ara, no ha passat. Des de la direcció es pressiona al ministre que, en interès del partit, es doni de baixa.

Fernández Díaz ha estat citat a declarar com a imputat el 30 d'octubre per magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón, tal com va sol·licitar la fiscalia. El jutge va deixar la porta oberta a citar Dolores de Cospedal.