El PP obrirà expedient informatiu a l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz després de ser imputat en el 'cas Kitchen' sobre el presumpte espionatge a l'extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, segons han informat fonts de la direcció estatal de la formació.

Aquest divendres el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha acordat citar com a imputat, a petició de la Fiscalia Anticorrupció i dins de la peça 'Kitchen' del cas 'Tàndem', a Fernández Díaz, que va ser ministre d'Interior del govern de Mariano Rajoy. En concret, se l'ha citat a declarar el proper 30 d'octubre en qualitat d'investigat i l'interrogarà en el marc de la peça que investiga l'operatiu que s'hauria sufragat amb fons reservats i l'objectiu de la qual era sostreure informació sensible del PP a qui era el seu tresorer Luis Bárcenas amb l'objectiu d'ocultar-la-hi a la justícia.

Davant d'aquesta decisió del jutge, la direcció estatal del PP ha anunciat que, "seguint el que estableixen" els Estatuts, "s'obrirà expedient informatiu a Jorge Fernández", segons han indicat fonts de la formació.

"Participació directa"

L'instructor considera que és "necessària, útil i perntinent" la declaració de Jorge Fernández Díaz perquè les investigacions practicades fins avui situen el "centre nuclear" de l'operatiu al Ministeri de l'Interior, "des d'on s'hauria dirigit i coordinat tota l'operativa, presumptament amb la participació directa del ministre i actuant per delegació d'aquest el secretari d'Estat de Seguretat".

Entre els elements que destaca García Castellón hi ha els àudios de l'excomissari Villarejo així com missatges transcrits i documentació. Considera revelador el pagament a Sergio Ríos, xofer de Bárcenas, de quantitats mensuals presumptament provinents de fons reservats d'Interior. Això "evidencia el coneixement dels fets per part de comandaments superiors de l'organisme", sosté el jutge. També el fet que Ríos obtingués una plaça com a funcionari de policia després de superar un procés d'oposició, "extrem que requeria necessàriament la participació de càrrecs amb capacitat d'influència suficient en el Ministeri".