L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz presenta les seves memòries l'endemà que ho fes l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy. Sota el títol Cada día tiene su afán, Fernández Díaz explica, entre d'altres coses, que l'àudio on se'l pot sentir assegurant que "la fiscalia afina" algunes causes està manipulat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'extitular d'Interior ha assegurat que l'àudio que es va filtrar sobre que "la fiscalia te lo afina" estava "manipulat". És més, Fernández Díaz ha afirmat que sap perfectament qui el va filtrar però que ara "no és prudent anunciar el seu nom".

Sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya, ha negat que la retallada a l'Estatut de Catalunya sigui l'origen del conflicte actual: "Hem de ser capaços de construir una història d'Espanya compartida entre tots, no es pot estimar el que no es coneix", ha apuntat. 

Nega haver conegut una "policia patriòtica"

Fernández Díaz ha negat que en la seva etapa ministerial tingués constància de l'existència d'una "policia patriòtica" amb la missió d'investigar i incriminar dirigents independentistes catalans.

"Si per policia patriòtica entenem un grup de policies que tenien per encàrrec investigar especialment dirigents independentistes i, a més, tinguessin o no tinguessin eventuals informacions que haguessin comès actes il·legals, incriminar-los, això és rotundament fals. Mai, mai", ha dit.

L'exministre ha destacat que durant el seu mandat mai va despatxar amb el comissari José Manuel Villarejo, assenyalat com a màxim exponent del grup de comissaris policials que presumptament investigaven rivals polítics del Govern.

"D'aquesta denominació d''Operació Catalunya' jo me n'he assabentat després", ha assegurat Fernández Díaz, en al·lusió als informes policials filtrats a mitjans de comunicació sobre suposats comptes a Suïssa d'Artur Mas o Xavier Trias, a més dels de la família Pujol.