El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha mostrat la seva faceta més dura aquest vespre en un acte amb simpatitzants al barri de la Salut de Badalona. Lluny d’afluixar davant l’escàndol per la filtració de les seves converses amb el director de l'Oficina Antifrau, el ministre ha assegurat que no el faran tremolar i ha insinuat que són els partits independentistes els més beneficiats per la filtració.

Territori amic

A Badalona l’ha acompanyat l’exalcalde Xavier Garcia Albiol, que en un dels seus feus, ha dit que Fernández és “víctima de l’ordre pervertit de la classe política catalana”. 

Fernández Díaz li ha recollit el guant i ha assegurat que no farà un pas enrere: “Estigues segur que d’ànim no me’n falta, Xavi. Si alguns pretenien, amb aquestes operacions mesquines desanimar-me no ho aconseguiran, si volien fer-nos mal políticament espero que tampoc”.

“Quin ha estat el delicte? Que el magistrat que dirigeix l’Oficina Antifrau i el ministre de l’Interior es reuneixin per parlar de frau i corrupció? Evidentment. De què hem de parlar?! De toros?!”.

El ministre en funcions ha assenyalat que, en aquests dos anys, no s’ha obert cap mena d’expedient contra cap de les persones que s’anomenen a la conversa. “Això demostra que s’ha actuat amb rectitud i honestedat perquè no es parlava en cap cas, i això sí que hauria estat un delicte, de fabricar proves sinó d’investigacions en curs”, ha reblat.

A més, Fernández ha afegit que per llei i lleialtat institucional l’Oficina Antifrau té l’obligació de col·laborar per veure si les investigacions havien de procedir i hi havia raons constitutives de delicte per, en aquest cas, judicialitzar-les”.

Victimisme de Mas

El problema, segons el ministre, és que no interessa que hi hagi una Oficina Antifrau que lluiti contra la corrupció a Catalunya: “Alguns aquí, evidentment els independentistes, que volen que no es pugui lluitar eficaçment contra la corrupció”, i ha afegit “per això alguns ara volen destituir el director de l’Oficina Antifrau”.

El ministre en funcions ha insistit que els independentistes "el que volen és impunitat en determinades conductes", en són els principals beneficiats i ha titllat l'expresident Artur Mas de "victimista": "A aquest pas, demanarà que li retirin les multes de trànsit", ha exclamat en referència a la petició de Mas d'arxivar el cas 9-N.