El tinent d'alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de Barcelona, Jaume Asens, ha xifrat en 15 els ferits arran de les dues grans manifestacions convocades per Societat Civil Catalana, i ha instat el Govern a estar "més vigilant a l'hora d'autoritzar-les".

No s'ha atrevit a dir si s'han de prohibir o no, però sí que ha apuntat que cal ser més exigents amb el servei d'ordre. En aquest sentit, ha demanat a l'entitat que condemni rotundament aquestes agressions, algunes amb contingut "feixista o xenòfob".

S'ha referit també a les imatges de persones amb braços en alt o als atacs a periodistes. Asens ja va anunciar dilluns que l'Ajuntament estudiaria presentar-se com a acusació popular en els casos més greus. De fet, ja ho ha fet en el cas d'un jove d'origen migrant agredit per ultres el 8 d'octubre.

Contingut feixista

Asens ha constatat que diumenge es van poder veure "episodis greus de contingut racista i feixista". El tinent d'alcaldia ha ofert l'Oficina per a la No Discriminació de l'Ajuntament perquè els afectats denunciïn el que els ha passat, i l'Ajuntament estudiarà els casos i es presentarà com a acusació popular en els més greus.

"No podem normalitzar aquest tipus d'episodis que s'estan repetint a la nostra ciutat", ha indicat en roda de premsa, on ha denunciat 15 veïns lesionats, agressions a periodistes, enfrontaments amb Mossos d'Esquadra i disturbis. 

Al seu parer, cal "obrir un debat sobre en quines condicions s'han de poder realitzar aquest tipus de manifestacions", especialment tenint en compte aquests antecedents. "Si s'autoritzen, cal estar més a sobre i exigir un major control al servei d'ordre", ha opinat. Ha reconegut que no sap en quines circumstàncies s'han produït les agressions i que aquests comportaments són "minoritaris", però ha constatat que el nombre de lesionats ja és significatiu i cal estar alerta.