L'actuació de la Guàrdia Civil a Sant Carles de la Ràpita ha deixat 45 ferits, segons fonts del Centre d'Assistència Primària (CAP) de la localitat a l'agència EFE. Al pavelló firal de la localitat s'ha començat a votar amb total normalitat a les nou del matí, sense incidents. Però poc després han arribat els antiavalots del cos armat espanyol, que anaven a confiscar les urnes.

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès un total de 45 ferits per cops de porra dels guàrdies civils. Segons testimonis, la Guàrdia Civil ha desplegat un centenar d'agents, que han actuat sense cap mena de mirament ni proporcionalitat contra els votants que feien resistència pacífica.

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, ha fet una crida a la calma: "El poble rapitenc resistirà i, si podem, tornarem a votar". Ha descrit els fets com a "greus, violents i antidemocràtics". Caparrós s'ha compromès a "garantir el dret a decidir de tots els veïns de les Terres de l'Ebre". Si cal, es desplaçaran fins a municipis veïns per poder exercir el dret a vot.

Els agents de la Guàrdia Civil s'han endut unes urnes on no hi havia vots, segons ha explicat el mateix alcalde.