Centenars de dones, que s'han manifestat avui a Madrid contra la sentència de l'Audiència de Navarra que va condemnar els cinc integrants de la Manada per abús sexual i no per violació, han portat la seva protesta fins a la Puerta del Sol, on se celebren els actes commemoratius del Dos de mayo.

A l'inici de la desfilada militar de la festivitat de la Comunitat de Madrid, les manifestants han escridassat les autoritats presents i han cridat: "disculpin les molèsties, ens estan assassinant".

Les participants en la concentració, convocada al principi a la Plaça del Carme pel Moviment Feminista de Madrid, continuen amb els seus esbroncades mentre se celebra la desfilada militar i eleven el to de les seves protestes cada vegada que sona la megafonia.

L'aspirant a liderar la llista de Podem a la Presidència de la Comunitat, Íñigo Errejón, i altres membres de la formació estatge, han abandonat l'acte oficial del Dos de Mayo per apropar-se a les manifestants i mostrar-los el seu suport.

Escortades per una vintena de policies nacionals, les dones han entrat a la madrilenya plaça al crit de "No és abús, és violació" i "Tranquil·la germana, aquí està la teva ramat", el que ha cridat l'atenció del públic que espera a la tribuna de convidats instal·lada amb motiu de la commemoració.

Entre els càntics de les manifestants s'han pogut escoltar alguns com "de camí a casa, vull ser lliure, no valent", "jutges masclistes violen la justícia", "si toquen a una, ens toquen a totes", o "estem en guerra, autodefensa feminista ".

Una portaveu del Moviment Feminista, Genma Gil, ha explicat a Efe que han rebut "molt malament" la sentència que condemna a nou anys de presó a cada un dels membres de la Manada, perquè és "vergonyosa" i atempta contra la dignitat de les dones.

Gil ha dit que els jutges han de saber "que no, és no", de manera que "ho seguiran dient on calgui, davant del Ministeri de Justícia o on sigui".

"Que sàpiga el patriarcat que nosaltres les dones tenim la força i som capaços de canviar les coses i moure el món", ha afegit.

Diverses de les participants en l'acte de protesta han mostrat a Efe el seu desacord amb la resolució judicial i amb el "indignant" vot particular que defensava l'absolució dels acusats.