El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el president del consell nacional d'ERC, Josep Maria Jové, s'han reunit aquest matí en un hotel de l'Eixample de Barcelona, segons ha pogut saber ElNacional.cat. El polític socialista i el diputat d'Esquerra formen part de les delegacions dels dos partits que estan negociant la investidura de Pedro Sánchez. Bolaños és una de les peces clau de l'equip negociador del PSOE mentre que Jové és el dirigent de màxima confiança d'Oriol Junqueras. De fet, va ser el seu número dos a la vicepresidència del Govern i es troba processat pel TSJC per la seva participació en el referèndum de l'1-O sota les acusacions de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets. La Fiscalia demana per a Jové 7 anys de presó i 32 d'inhabilitació. La trobada s'ha celebrat en un reservat de l'hotel, poc abans del migdia, i ha estat breu. 

En ser interrogat sobre la reunió, un portaveu d'ERC s'ha limitat a explicar que negocien directament amb el PSOE i ha evitat "confirmar ni desmentir" la trobada. En els mateixos termes s'ha expressat una font autoritzada de Ferraz consultada per ElNacional.cat, que ha assegurat que el PSOE "ni confirma ni desmenteix" la reunió.

Tot i que, després de descarrilar la investidura d'Alberto Núnez Feijóo, el termini per a la votació d'un nou candidat acaba el 27 de novembre, la voluntat del líder del PSOE és tancar un acord tan aviat com sigui possible, si pot ser aquest mateix mes d'octubre. Després que el rei Felip VI l'ha designat com a candidat, Sánchez ha començat immediatament les trobades amb els presidents dels grups parlamentaris i ha accelerat les negociacions amb els partits que han de fer costat a la seva candidatura.

Bolaños es troba avui i demà a Catalunya. Ha participat aquest matí a la capital catalana en unes jornades sobre Polítiques d'igualtat de gènere a l'Estat autonòmic organitzades per l'Institut d'Estudis de l'Autogovern i a una roda de premsa a la Delegació del Govern, després de reunir-se amb el delegat, Carlos Prieto. El ministre serà demà al dinar que organitza l'empresari Luis Conde a Fonteta, que cada any reuneix representants del món polític i econòmic de Catalunya i d'Espanya. La resta de l'equip negociador del PSOE l'integren María Jesús Montero, el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdà, la ministra Pilar Alegría, la secretària de política internacional del partit, Hana Jalloul i els diputats Óscar Puente i José Ramón Besteiro.

Per la seva banda, Josep Maria Jové forma part de l'equip negociador d'ERC encarregat de les converses de caràcter més polític, junt amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, la portaveu Marta Vilalta i l'exconseller Juli Fernàndez, mentre que els diputats de Madrid, Gabriel Rufián, Teresa Jordà i Sara Bailac, són els responsables de les negociacions a Madrid.

El passat mes de febrer la Fiscalia Superior de Catalunya va presentar l'escrit d'acusació contra Jové on demana 7 anys de presó, 32 anys d'inhabilitació i 30.000 euros de multa. En el seu escrit de defensa, l'exnúmero dos de Junqueras a la vicepresidència del Govern denuncia que el procediment contra ell "forma part d’una estratègia política i judicial iniciada fa una dècada que pretén estigmatitzar, perseguir i, en darrer terme, acabar amb un projecte polític, l’independentisme, legítim, democràtic i no violent”.